perjantai 23. toukokuuta 2008

Kasvatustieteen perusopinnot käynnistyivät

Kasvatustieteen perusopintoihin kuuluva opintojakso Johdatus kasvatustieteisiin käynnistyi lähiopetuspäivällä. Perusopinnot suoritetaan Helsingin yliopiston kasvatustieteiden perusopintojen mukaisesti. Innostuneet vetäjät aktivoivat osallistujia pohtimaan, mitä oikein pitäisi opiskella ja parhaimmassa tapauksessa jopa oppia. Kasvatustieteen ydinsisällöt käytiin myös läpi. Työskentelytapa oli keskusteleva, ja opiskelijat osallistuivatkin varsin aktiivisesti vuoropuheluun. Nyt on sitten edessä kesätauko ja ensimmäisten oppimistehtävien teko itsenäisesti.

3 kommenttia:

Päivi Aarreniemi-Jokipelto kirjoitti...

Miltä ensimmäinen tehtävä vaikutti? Oletko ennättänyt jo aloitella sitä?

Herman kirjoitti...

Ensimmäisten tehtävien teko on käynnistynyt siten, että ammattipedagogisella puolella olen valinnut ja hankkinut kommentoitavan julkaisun (teht. 2A). Kasvatustieteen perusopintoihin liittyen olen seurannut joukkotiedotusvälineitä kohta noin viikon verran (teht. Kas 1A, osa 1). Tarkoitus on poimia niistä uutiset ja jutut, jotka liittyvät ammatilliseen tai aikuiskoulutukseen. Yllättävän paljon on ollut aiheeseen liittyvää uutisointia jo pelkästään Helsingin Sanomissa. Lisäksi Innovaatioyliopisto herättää juuri nyt voimakasta keskustelua puolesta ja vastaan.

Päivi Aarreniemi-Jokipelto kirjoitti...

Innovaatioyliopisto onkin aihe, joka on hyvin ajankohtainen nyt. Näkemyksisä aiheesta on ollut niin puolesta kuin vastaankin, joten mielenkiintoista seurattavaa.

Toisaalta tuntuu, että myös monilla aloilla ammatillisessa koulutuksessa eletään parhaillaan murroksessa,johon liittyen saattaa joukkotiedotusvälineissä olla paljonkin kirjoituksia.

Tsemppiä tehtävän parissa!